Nişastanın Faydaları
Nişastanın Faydaları
Nişasta Nedir? Tahıl tanelerinden ve patatesten elde edilen una benzeyen bir maddedir. Buğday, yulaf, arpa, pirinç, mısır, bakla, mercimek, bezelye gibi besinlerde nişasta bol miktarda bulunur. Bitkiler fazla glikozu depolama amacıyla nişastayı kullanmaktadır.
Nişastanın Faydaları: İyi bir besin olan nişasta iltihapları giderir. Lapa haline getirilip cilde sürüldüğünde cilt hastalıklarında kaşıntıyı keser ve göğüs hastalıklarına da iyi gelir. Banyo suyuna karışıtırılırsa cildi yumuşatır. Güzellik maskelerinde de kullanılır. Badem yağı ile beraber yenirse öksürüğü keser, göğüs ağrılarını hafifletir. Sesi açar. Bağırsak ağrılarına da iyi gelir. Nişasta Nasıl Kullanılır? Besin olarak kullanılmasının yanında, güzellik için ve hekimlikte tedavi amacı ile kullanılır. Tertürdiyotun zararlı tesirlerini ortadan kaldırdığı için tertündiyot zehirlenmelerinde, suda eritilerek içilirse faydası görülür. Tatlandırıcı ve kıvam arttırıcı olarak ticari besinlerde yer almaktadır.
Nişasta Nedir? Tahıl tanelerinden ve patatesten elde edilen una benzeyen bir maddedir. Buğday, yulaf, arpa, pirinç, mısır, bakla, mercimek, bezelye gibi besinlerde nişasta bol miktarda bulunur. Bitkiler fazla glikozu depolama amacıyla nişastayı kullanmaktadır.
Nişastanın Faydaları: İyi bir besin olan nişasta iltihapları giderir. Lapa haline getirilip cilde sürüldüğünde cilt hastalıklarında kaşıntıyı keser ve göğüs hastalıklarına da iyi gelir. Banyo suyuna karışıtırılırsa cildi yumuşatır. Güzellik maskelerinde de kullanılır. Badem yağı ile beraber yenirse öksürüğü keser, göğüs ağrılarını hafifletir. Sesi açar. Bağırsak ağrılarına da iyi gelir. Nişasta Nasıl Kullanılır? Besin olarak kullanılmasının yanında, güzellik için ve hekimlikte tedavi amacı ile kullanılır. Tertürdiyotun zararlı tesirlerini ortadan kaldırdığı için tertündiyot zehirlenmelerinde, suda eritilerek içilirse faydası görülür. Tatlandırıcı ve kıvam arttırıcı olarak ticari besinlerde yer almaktadır.
Yorumlar
Yorum Gönder